Lu - Vi: 9:00 - 18:00
Sâmbătă: 9:00 - 14:00

Str. Serghei Lazo 7

Chișinău, R.Moldova

(022) 24-04-04

Programare rapidă

Tomografia în coerență optică (OCT) – Când ai nevoie de ea?

O afecțiune oftalmologică adesea este asociată cu o vedere neclară și încețoșată însă mai puți cunosc faptul că în stadiile incipiente orice modificare la nivelul retinei este silențioasă.

Ochiul uman are o capacitate deosebită de a se adapta unei condiții potologice, anume din acest motiv o mare parte a afecţiunilor retiniene sunt depistate mult prea târziu.

Ce trebuie să facem?

Primul pas – este vizita de rutină la medicul oftalmolog, numai el te poate asigura dacă ochii tăi sunt bine.
Pasul doi – în momentul în care medicul depistează careva modificări la nivelul retinei și îți recomandă tomografia în coerență optică – este necesar să o faci.

Ce este Tomografia în coerență optică?

Tomografia oculară (OCT) – este o investigație ce o asociem cu o rezonanță magnetică sau o tomografie, ea are o funcționalitate similară care a revoluționat modul de examinare a pacientului.
Este non invazivă, foarte rapidă și care îți scanează retina și nervul optic în 3D, timp de câteva secunde. Poate fi efectuată atât la copii cât și maturi de câteva ori pe zi, la necesitate.

Când se recomandă tomografia în coerență optică?

Cazul I
De regulă această investigație se recomandă în mod obligatoriu persoanelor cu diabet și glaucom care sunt supuse la un risc major de afectare a retinei și a nervului optic.
Cazul II
Atunci când medicul la un examen de rutină vede o modificare la nivelul retinei.
Cazul III
Dacă nu ai fost diagnosticat la un consult de rutină cu nici o afecțiune oftalmologică și nu îți este asociată o problem de sănătate, dar ai unele simptome persistente ce te deranjează precum:

  • Vederea neclară
  • Vezi liniile nedrepte și asimetrice
  • Culorile au devenit palide

În cazul dat este necesară tomografie pentru a putea vizualiza ochiul la nivelul retinei și nervul optic în profunzime, pentru a stabili cauza simptomelor apărute.

Medicii din cadrul Clinicii MCI folosesc investigația OCT pentru diagnosticul cât mai precoce a celor mai periculoase boli care în consecință pot duce la orbire. 

Astfel, tomografia în coerență optică poate depista:

  • Degenerescența maculară
  • Retinopatia diabetică
  • Afectarea nervului optic
  • Membrane epiretiniene
  • Găurile maculare
  • Deslipirea de corp vitros
  • Endem macular
Unde în Chișinău poți face o Tomografie în coerență optică (OCT) și cât te va costa?

O investigație OCT o poți face la noi, în cadrul Clinicii Oftalmologice MCI, la momentul actual suntem fermi convinși că dispunem de cea mai performantă tehnologie de diagnostic oftalmologic din Moldova.

Ca confirmare tomografia retinei se face cu tehnologia SPECTRALIS® OCT2 Heidelberg – versiunea 2017, fiind o investigați unică pe care o poți găsi numai la MdeClinic Internațional (MCI).

Cum te poți programa?

Pentru o programare ne poți apela – (022) 24 – 04 – 04
Clinica Oftalmologică MCI – Vezi lumea altfel…..

Clinica MCI

Articole recente...

Cataracta

Avantajele Cristalinelor SIFI – Soluții avansate în chirurgia cataractei!  

În chirurgia cataractei, alegerea cristalinelor artificiale poate face o diferență semnificativă în rezultatele chirurgiei și în calitatea vederii pacienților. SIFI, liderul în industria oftalmologică, aduce cristaline artificiale de înaltă calitate și inovatoare, concepute pentru a oferi o vedere clară și ochi sănătoși după operație.

Citește mai mult »