Chirurgia refractivă cu laser! Este pentru tine sau nu?

Chirurgia refractivă cu laser! Este pentru tine sau nu?

Corectarea vederii cu laser – este o dovadă a progresului medical, care practic face minuni.
Tot mai mulți pacienți cu miopie, hipermetropie sau astigmatism își fac planuri pentru o astfel de operație. Citesc, se informează despre prețuri și riscuri, ca în final să ia o decizie în favoarea chirurgiei refractive.

Cert este însă, că nu toți pacienții sunt candidații perfecți și cea mai mare dezamăgire este atunci când ți-ai făcut deja planuri, dar medicul îți spune că nu este timpul potrivit pentru operaţia cu laser.

Prin urmare – dacă ai cel mai mic interes față de corecția vederii cu laser, programează-te la un diagnostic oftalmologic în chirurgia laser la numărul (022) 24-04-04
1. Vei face un diagnostic desfășurat, pe care de regulă trebuie să îl faci anual
2. Vei primi răspunsuri la toate întrebările despre chirurgia laser și dacă îți este indicată

Însă între timp, află dacă ești candidatul potrivit pentru operație din criteriile de mai jos enumerate, fiind un început bun pentru a stabili dacă corecția laser este pentru tine.

1.Ochii tăi trebuie să fie sănătoși

Dacă ai orice afecțiune care poate afecta modul în care ochii tăi va răspunde la intervenția chirurgicală laser, atunci trebuie să aștepți până când această afecțiune este rezolvată.

Printre aceste afecțiuni se numără: sindromul de ochi uscat sever, conjunctivita, infecția și orice tip de leziune oculară. Cataracta și glaucomul necontrolat la fel este o contraindicație a chirurgiei laser.
Prin urmare este importantă consultația medicului oftalmolog și examinarea desfășurată, pentru a nu scăpa nici un detaliu.

2.Corneea trebuie să aibă o grosime suficientă

Majoritatea intervențiilor de refracție îmbunătățesc acuitatea vizuală prin remodelarea suprafeței frontale a ochiului (corneei). O operație laser pe o cornee prea subțire sau care are o suprafață extrem de neregulată și deformată (de exemplu, dacă suferi de keratoconus) ar putea compromite rezultatele chirurgiei.
Însă nu trebuie să te alarmezi, deoarece chirurgia oftalmologică cunoaște o avansare de excepție și astăzi există un alt tip de chirurgie de refracție, cum ar fi lentilele implantabile (Phakic IOL), care pot fi o soluție perfectă.

3. Dioptriile tale trebuie să se încadreze în anumite limite

La etapa actuală în Clinica Oftalmologică MCI îți poți corecta următoarele dioptrii:
· miopia – până la 20 dioptrii;
· astigmatismul miopic – până la 10 dioptrii;
· miopia şi astigmatismul combinat – până la 4 dioptrii;
· hipermetropia – până la 10 dioptrii.

4. Trebuie să ai o anumită vârstă

Pentru chirurgia refractivă este necesar să ai peste 18 ani. Cu referire la vârsta superioară – nu există limite însă este important să reții, că odată ce ai atins vârsta de 40 de ani, este posibil să ai nevoie în continuare de ochelari de citit, deoarece la această vârstă poate să apară prezbiopia.

5. Trebuie să ai dioptriile stabile pentru cel puțin un an

Adolescenții și mulți adulți tineri au o miopie progresivă. Este important ca erorile de refracție să fie stabile pentru cel puțin 12 luni.

6. Trebuie să fii sănătos

Înainte de orice intervenție chirurgicală este important să te asiguri că nu ai afecțiuni degenerative și boli autoimune precum: sindromul Sjogren, artrita reumatoidă, diabetul de tip 1 și SIDA.
Persoanele cu HIV care au un număr bun de celule imune pot fi candidați pentru chirurgia refractivă.

Deci, să recapitulăm: Dacă ai atins vârsta de 18 ani, ești sănătos și nu suferi de cataractă, keratocon, glaucom necontrolat și ai dioptriile stabile pentru cel puțin un an – atunci cel mai probabil – ești candidatul potrivit pentru o intervenție laser la ochi.

Însă pentru a te asigura este important să te consulți cu un medic oftalmolog care pe lângă o examinare oftalmologică desfășurată îți va oferi răspunsuri la tot ceea ce ține de intervenția laser prin prisma ochilor tăi.
Pentru a primi mai multe detalii poți apela la numărul (022) 24-04-04 sau 067 24-42-42

Clinica Oftalmologică MCI – VEZI LUMEA ALTFEL

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *