TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CHIRURGIA REFRACTIVĂ

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CHIRURGIA REFRACTIVĂ

Cu siguranță, dacă ai accesat această pagină atunci vrei să scapi de ochelari sau cel puțin te gândești în perspectivă.
În articolul ce urmează vei afla toate detaliile unei intervenții laser la ochi și în medie vei investi 6-8 minute pentru a lectura acest articol. Sper să îți fie util.

Deci, mulți oameni își doresc o vedere perfectă și la acest capitol există mai multe metode de corecție însă cea mai eficientă este considerată chirurgia cu laser.
Chirurgia refractivă cu laser este absolut sigură și se face de mult timp, are proba timpului și permanent evoluează.

CUM TE ASIGURI ÎN SIGURANȚA INTERVENȚIE?

Intervențiile oftalmologice pentru corectarea dioptriilor ce sunt realizate cu ajutorul laserelor Excimer sunt unele dintre cele mai sigure și avansate intervenții, chiar din toată sfera medicală.
DE CE? Pentru că se utilizează un laser extrem de performant și deștept cu ajutorul căruia noi putem face un tratament de suprafață la nivelul ochiului și să reducem dioptriile, astfel încât obținem în majoritatea cazurilor o scăpare definitivă de ochelari.

CE METODĂ DE CORECȚIE LASER SĂ ALEGI? PRK, LASIK, LASEK sau TRANS-PRK

Există mai multe metode de corecție a vederii însă este greșit să îți faci planuri cu privire la o anumită metodă, deoarece numai în urma unui consult oftalmologic specializat te poţi determina.
LASIK, LASEK SAU PRK, toate în esență prezintă aceeași corecție de dioptrii, diferența constă în modul în care este corectată suprafața corneei. Alegerea este condiţionată numai de către medicul oftalmolog în dependență de grosimea corneei, dioptrii și evoluția viciului de refracție.

Mai nou este corecția prin metoda Trans-PRK, care este cea mai reușită combinație dintre LASEK și PRK.
Chirurgia Trans-PRK este cea mai avansată metodă de reducere a dioptriilor și cea mai sigură.
Laserul Excimer acționează doar la suprafața corneei, și fără a atinge ochiul îți corectează dioptriile.
Nu se fac incizii precum prin metoda LASIK, și nu se aplică soluția dizolvantă cu alcool la nivelul corneei precum la metoda PRK.
Deci, chirurgia refractivă Trans-PRK este metoda cea mai confortabilă și lipsită de riscuri.

DIFERENȚA DINTRE CHIRURGIA LASIK, PRK ȘI TRANS-PRK

CÂT DE DUREROASĂ ESTE CORECȚIA VEDERII CU LASER?

Operația refractivă prin metoda Trans-PRK este absolut nedureroasă, nu prezintă deloc neplăceri, ea se realizează cu ajutorul anesteziei topice, adică administrăm picături cu anestezic, nu facem injecții, deci nu există dureri legate de anestezie.

CHIRURGIA REFRACTIVĂ ESTE PENTRU TOȚI?

Înainte de a lua decizia cu privire la corecția laser noi efectuăm anumite măsurători fiecărui pacient în parte, pentru a determina dacă ochiul pacientului permite efectuarea acestei intervenții și dacă este posibilă reducerea de dioptrii în totalitate sau parțial.
Tot la etapa dată se stabilește dacă nu există anumite afecțiuni care să contraindice această metodă de tratament și dacă corneea pacientului permite îndepărtarea dioptriilor.

În mod normal, noi putem corecta:

 • Miopie – până la 20 dioptrii
 • Astigmatism miopic și astigmatism combinat – până la 10 dioptrii
 • Hipermetropie și hipermetropie astigmatică – până la 10 dioptrii
 • Prezbiopie – până la 4 dioptrii
 • Celelalte dioptrii care sunt peste aceste valori de regulă se reduc parțial. Pacienții rămân cu dioptrii restante dar și în aceste cazuri vedera este cu mult mai bună decât fără chirurgie.
  În cazul în care se insistă la o reducere totală de dioptrii, atunci se utilizează alte tehnici de corecție.

  CORECTIA VEDERII CU LASER
  CÂT DUREAZĂ O INTERVENȚIE?

  Intervenția în sine durează câteva secunde pe fiecare ochi în parte.
  Laserul pe care noi îl folosim este cel mai performant laser utilizat în acest scop.
  Laserul Excimer SCHWIND AMARIS permite o corecție a vederii de câteva secunde însă toată operația durează în medie 10-15 minute.

  LA CE SĂ TE AȘTEPȚI DUPĂ CHIRURGIA LASER?

  După intervenție, pacientul operat nu simte durere și imediat poate vedea diferența dintre vederea pe care a avut-o și cea de după chirurgie.
  Dar ca urmare poate persista o lăcrimare abundentă și sensibilitate la lumină, toate aceste simptome sunt normale deoarece până la urmă a avut loc o intervenţie la nivelul ochiului.

  Măsurile postoperatorii
  După operație se aplică o lentilă de contact fără dioptrii care are un rol de protecție și se îndepărtează peste o săptămână.
  Prima verificare postoperatorie – se face a doua zi.
  În această zi se verifică starea corneei, dacă lentila de contact cu rol de protectie este asezata bine și se vor oferi indicații pentru perioada de recuperare.
  Fiecare pacient trebuie să fie conștient că corecția cu laser este o chirurgie și sunt anumite măsuri postoperatorii ce trebuie respectate cu strictețe.
  Astfel se administrează picături de tratament.

  CÂND SE STABILIZEAZĂ VEDEREA DEFINITIV?

  Vederea se stabilizează definitive și la maxim după 3 luni, dar desigur pacienții își pot reia activitățile zilnice chiar în următoarea zi. Primele rezultate sunt văzute deja din a 2 zi.
  MAI AI DUBII ÎN PRIVINȚA SIGURANȚEI?
  Intervenția chirurgicală are loc la nivelul corneei (suprafața trasparentă a ochiului), deci laserul lucrează la suprafața stratului extern, adică nu se deschide ochiul, nu se pătrunde în interiorul acestui, este un tratament doar de suprafață. Din acest motiv complicațiile și riscurile care acompaniază orice intervenție sunt foarte și foarte minime.

  CHIRURGIA REFRACTIVĂ TE COSTĂ SCUMP?

  Prețul unei intervenţii laser este în jur de 7000 – 9000 de lei pentru un singur ochi.

  La prima vedere pare scump, însă cât te costă lentilele de contact și soluțiile dezinfectante anual? Dar petru 2 sau 3 ani? Cu siguranță după ce vei calcula vei înțelege că este o investiţie foarte economă în sănătatea ta și în bucuria de a vedea clar fără ochelari sau lentile de contact!

  Dacă a mai rămas o întrebare fără răspuns, te rugăm să ne scrii în comentarii, vom fi bucuroși să îți răspundem. Iar pentru o consultație telefonică ne poți apela la numărul (022) 24-04-04.

  Related posts

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *