Lu - Vi: 9:00 - 18:00
Sâmbătă: 9:00 - 14:00

Str. Serghei Lazo 7

Chișinău, R.Moldova

(022) 24-04-04

Programare rapidă

Chirurgia cataractei – Ce trebuie să știi înainte de operație?

Cataracta este o problemă ce dă multe bătăi de cap. Pe lângă faptul că este o afecţiune care îţi scade considerabil vedere iar în cazuri mai complicate o poţi chiar pierde, ea are doar o singură soluţie – chirurgia de implantare a cristalinului.

Iar atunci când înţelegi că trebuie să fii supus la o intervenţie chirurgicală – în cele mai multe cazuri eşti copleşit de emoţii şi întrebări.
Dar, ceea ce trebuie să ştii – este că chirurgia cataractei e o operație relativ simplă şi lipsită de complicaţii în cazul în care optezi pentru o clinică responsabilă cu o dotare performantă.

CARE SUNT CELE MAI IMPORTANTE CRITERII CARE DEFINEŞTE O INTERVENŢIE DE SUCCES?
1. Diagnosticul de maximă precizie
Practic este cea mai importantă etapă, trebuie să fii sigur de medic şi de echipamentul cu care eşti investigat. Cert este faptul că cataracta are o manifestare vizibilă şi poate fi uşor diagnosticată. Tot la acestă etapă se fac şi măsurătorile individuale pentru cristalinul ce urmează a fi implantat.

2. Competenţa medicului chirurg
Este evident că în mare parte contează mult competenţa medicului care te va opera, pregătirea sa, practica chirurgicală şi desigur specializarea. În clinica noastră fiecare medic are o specializare îngustă. Avem în echipă chirurgi specializaţi în chirurgia refractivă, în operaţia de cataractă şi doctori în ştiinţe care sunt axaţi pe intervenţii chirurgicale la nivel de retină.

3. Dotarea performantă
Un alt aspect care practic în chirurgia cataractei este cel mai esenţial – dotarea tehnică şi metoda chirurgicală. Actualmente succesul unei operaţii de cataractă este dependent de metoda prin care se realizează şi tehnica ce vine în sprijinul medicului oftalmolog.
La Clinica MCI chirurgia cataractei se face prin metoda de facoemulsificare la cel mai performant aparataj oftalmologic din ţară CENTURION VISION. Ca să te convingi în veridicitate accesează dotările MCI

4. Calitatea cristalinelor artificiale
Siguranţa intervenţiei de regulă este asigurată de acurateţea personalului medical, atenţia şi grija faţă de pacient, dotare şi sigur că competenţă medicului chirurg. Însă rezultatele care sunt văzute de către pacient în a doua zi depind de cristalinele implantate.
Deci, cum se alege un cristalin artificial?
De regulă un cristalin artificial în cataractă se alege în dependenţă de producător şi după funcţionalitate. Preţul unui cristalin este de la 1.800 lei producătorul Hanita până la 4000 și chiar 20 000 de lei, de la producătorul Alcon.

Clasificarea cristalinelor artificiale
Cristalinele rigide – Au cel mai mic preţ, însă necesită o incizie mai mare de 5 – 6 mm, ce implică o vindecare mai îndelungată. Aceste cristaline se utilizează foarte rara, doar la cererea pacientului. După operaţie pacientul va fi nevoit să poarte ochelarii de citit.

Cristalinele foldabile – sunt cele mai des folosite, chiar dacă sunt un pic mai scumpe au un avantaj esenţial – incizia este de 2 mm şi respectiv recuperarea este foarte rapidă.

Cristalinele monofocale – sunt cele mai frecvent folosite şi asigură o vedere bună la distanţă, însă de aproape în continuare va fi nevoie de ochelari. Sunt cristaline monofocale simple şi torice care corectează astigmatismul.

Cristalinele multifocale – cele mai avansate cristaline ce oferă o vedere bună la distanță şi de aproape, fiind și cele mai solicitate cristaline dar şi cele mai scumpe.
Preţul unui cristalin multifocal care te poate scăpa de ochelari poate ajunge până la 24900 de lei – producătorul Alcon.
Însă în exclusivitate pentru Republica Moldova, Clinica Oftalmologică MCI în colaborare cu producătorul german Oculentis oferă pacienţilor din ţară un preţ special la chirurgia cataractei cu implant de cristalin multifocal.

Poţi scăpa de cataractă şi ochelari atât la distanţă cât şi de aproape la cel mai mic preţ – 12900 lei, ce include:

  • Investigaţiile preoperatorii şi măsurătorile IOL
  • Chirurgia cataractei prin metoda modernă de facoemulsificare
  • Cristalinul multifocal de la producătorul Oculentis
  • Consultaţiile repetate (două vizite) – post chirurgical
  • Setul de medicamente necesar
  • Ochelari de soare cadou în cazul în care operați ambii ochi ( sunt necesari după chirurgie pentru protecţia ochilor)

ATENŢIE: De preţul dat pot beneficia doar persoanele din Republica Moldova.
Cristalinele oculentis au un design special, perfect adaptat pentru a obține o vedere clară de la ambele distanţe.

DIFERENȚA DINTRE CRISTALINE MONOFOCALE ŞI MULTIFOCALE

Lentilele oculentis îți oferă:

  • O vedere excelentă de departe şi de aproape
  • Libertate și confort vizual
  • O viață activă fără ochelari și lentile de contact

Grăbeşte-te să scapi de ochelari și să te bucuri din plin de frumusețea lumii.

Deci, să recapitulăm! Pentru a fi sigur că vei fi operat de cataractă în siguranță sau poate chirurgia este pentru unii din părinții tăi, trebuie să ții cont:

  • De diagnosticul stabilit corect cu ajutorul unui aparataj modern
  • Competența medicului chirurg și experiența sa practică
  • Dotarea tehnică cu care este realizată chirurgia
  • Calitatea cristalinului artificial și funcţionalitatea sa

Te întrebi cum să te asiguri de toți acești criterii când fiecare clinică scrie că au o dotare performantă? E foarte simplu, accesează site-ul oficial al clinicii la care vrei să te operezi, vezi din ce an activează, verifică compartimentul cu dotare și căută pe internet acel utilaj, cu siguranță vei vedea actualitatea aparatajului. Referitor la medic, la fel poți găsi în mare parte specializarea sa și experiența pe internet. În cazul în care lipsește, cu tot dreptul poți solicita aceste date direct de la clinică.

Pentru noi contează mult informarea corectă a pacientului și vrem ca fiecare din noi să fie responsabil de alegerea pe care o face, să verifice și să se asigure în corectitudinea unei instituții medicale. Pentru că sănătatea ta contează și fiecare detaliu este important.

Pentru mai multe informații, ne poți apela la numărul (022) 24-04-04.

Clinica Oftalmologică MCI – Vezi lumea altfel…

Clinica MCI

Articole recente...

Cataracta

Avantajele Cristalinelor SIFI – Soluții avansate în chirurgia cataractei!  

În chirurgia cataractei, alegerea cristalinelor artificiale poate face o diferență semnificativă în rezultatele chirurgiei și în calitatea vederii pacienților. SIFI, liderul în industria oftalmologică, aduce cristaline artificiale de înaltă calitate și inovatoare, concepute pentru a oferi o vedere clară și ochi sănătoși după operație.

Citește mai mult »