BLEFAROPLASTIA CU BISTURIU

Blefaroplastia cu bisturiu sau chirurgia plastică a pleoapelor superioare și inferioare este o intervenție chirurgicala ce capătă tot mai multă popularitate atât din motive medicale, cât și din motive estetice.

Este o intervenție chirurgicală puțin invazivă, se face cu anestezie locală care elimină excesul de piele și ţesutul gras a pleoapelor superioare și inferioare, fiind una dintre primele operații cosmetice.

Clinica MCI – utilizează cele mai avansate tehnologii microchirurgicale care permite ca intervenția să fie minim traumatizantă pentru țesuturi. Acest lucru împiedică cicatrizarea dură și vă permite să obțineți un efect cosmetic mai bun fără o perioadă foarte îndelungată de recuperare.

Când este indicată ?

Atunci când la nivelul ochilor se observă un exces de țesut, pungi sub ochi și cearcăne foarte evidente, iar metoda non invazivă cu laser nu poate garanta o remediere complete.

Există mai multe metode de blefaroplastie estetică.
Metodele de operare pot varia foarte mult în situații diferite care depind de condițiile existente, de severitatea semnelor de îmbătrânire, de excesul de piele și de decizia chirurgului.

Blefaroplastia cu bisturiu – este metoda clasică ce presupune tăiere țesutului excesiv cu bisturiul, este indicată persoanelor cu exces foarte mare de țesut.
Blefaroplastia noninvazivă – cu plasmă – nu presupune tăierea țesutului însă se indică doar în cazurile incipiente – atunci când nu este un exces foarte mare de piele.

Este nevoie de spitalizare?
Nu! Blefaroplastia este o intervenție minim invazivă ce se efectuată fără spitalizare, sub anestezie locală.

ÎNAINTE DE PROCEDURĂ:

  • Este indicată o examinare oftalmologică pentru că orice intervenție la nivelul pleoapelor necesită siguranță
  • De asemenea se recomandă evaluarea medicală a analizelor uzuale
  • Nu este indicat administrarea aspirinei sau a pastilelor antiinflamatorii

REZULTATELE BLEFAROPLASTIEI

Blefaroplastia oferă feței un aspect mai tânăr și mai odihnit. Aspectul devine mai expresiv și atractiv, însă simetria absolută nu poate fi garantată, deoarece o persoană are o asimetrie naturală.

PERIOADA POSTOPERATORIE

În primele 14 zile se poate observa o umflarea ușoară a țesuturilor – aici este foarte important ca să respectați cu precauție toate indicațiile medicului chirurg.
De regulă, suturile sunt îndepărtate timp de 3-5 zile după operație, iar în prima zi a chirurgiei veți purta o ocluzie de protecție care va acoperi linia suturii.
După 7 zile, deja puteți folosi machiajul. Ochelarii de soare vă vor proteja perfect nu numai ultravioletele, dar și de ochi lumii, deci vă recomandăm să îi purtați în primele 7 – 14 zile.

RECOMANDĂRI

  • Utilizați doar medicamentele indicate de medicul chirurg
  • Pentru a reduce edemul și riscul de apariție a echimozelor puteți folosi comprese reci
  • Folosiți picăturile oftalmologice numai la indicație
  • Reveniţi la activitățile fizice sporite doar după 10 – 14 zile
  • Contactați medicul chirurg la orice complicație apărută

Echipa medicală

Radu Pitulea

Medic dermatolog

Anatolie Tran

Medic Chirurg - Plastician

Clinica Oftalmologică MCI – adună la un loc cei mai buni specialiști în dermatologie și chirurgie plastică, astfel îl avem în echipă pe cel mai renumit medic chirurg plastician din R.Moldova Dr.Taran Anatolie și cel mai renumit cosmetician din România Dr. Radu Pitulea

Noutăți medicale, oferte promoționale, reduceri și concursuri….sunt doar o parte din motivele pentru care merită să ne urmărești pagina noastră de facebook.

Ce spun pacienții despre noi

Un personal foarte amabil, specialisti calificați si totul la preturi rezonabile!!! Va dorim succese!!!
Irina Constantin
Misterul momentelor tămăduitoare nici odată nu le voi uita. Mulțumesc pentru măestria medicului oftalmolog Angela Corduneanu!!!!! Baftă și mulți, mulți ani plini de sănătate!!!!!!! Mulțumeeeeeeesc!!!!
Maria Cirlig
Ambianta placuta, specialisti calificati, preturi accesibile!
Andrei Heisenberg
Vreau sa multumesc din suflet colectivului MCI pentru atmosfera placuta si serviciile acordate si Va doresc in viitor prosperitate si succes. Sunteti N 1 !!!
Diana Tutunaru