Shopping Cart

Program de lucru

Lu - Vi: 9:00 - 18:00 / Sa: 9:00 - 14:00

Str. Serghei Lazo 7

Chișinău, R.Moldova

(022) 24-04-04

Programare rapidă

Îți este frică de Lasik?

Chirurgia LASIK este o soluție eficientă împotriva miopiei, hipermetropiei și a astigmatismului, practic este intervenția chirurgicală care definitiv te scapă de ochelari.

Anual tot mai mulți pacienți se hotărăsc la această intervenție iar cei ce încă nu au făcut-o, stau la dubii sau mai cred în miturile despre chirurgia laser.

Bineînțeles, este firesc să îți fie frică, însăși termenul ,,chirurgie,, aduce multă neliniște în rândul pacienților.

De ce? Pentru că percepția noastră în cazul chirurgiei refractive de multe ori este greșită. Atunci când auzim – chirurgie, în imaginația noastră se proiectează un medic cu bisturiu în mână, injecții, sânge și alte chestii din alea care îți fac pielea găină, iar dacă mai ești o fire cu o imaginație bogată probabil deja ai și regizat în mintea ta un film de groază.

Totuşi în realitate nu este întocmai, este important să cunoști că medicina a evoluat extrem de mult, iar domeniul oftalmologic este cel mai avansat din tot spectrul medical.

Atunci când auzi chirurgia refractivă sau operația cu laser, trebuie să înțelegi că acționează doar Laserul timp de câteva secunde, nu este nici o picătură de sânge, nu se pun injecții, nimic nu se taie și pacientul în timpul operației poate discuta liber cu medicul oftalmolog.

URMĂRILE CHIRURGIEI LASER

Este firesc să te deranjeze acest aspect și e important să discuți cu medicul tău despre toate posibilitățile chirurgiei.

Chirurgia refractivă cu laser este una foarte sigură, de o precizie excepțională, fără urmări și riscuri, în cazul în care se realizează cu ajutorul unui laser performant și pacientul nu are contraindicații.

Aici este important ca până la luarea deciziei pro sau contra operației, să faci o examinare desfășurată și să afli de la un medic oftalmolog competent dacă Lasik / PRK este o soluție oportună pentru tine.

Cert este că chirurgia refractivă nu se poate face la oricine, sunt criterii precum: forma corneei și grosimea acesteia de care un medic trebuie să țină cont, pentru ca rezultatele finale să fie cele dorite.

Un alt mit des întâlnit este precum că chirurgia cu laser te poate orbi – fiind o ideie total falsă.

Operația de corectare a vederii se face numai pe suprafața ochiului, acţionează doar laserul fără a intra în contact direct cu ochiul și după cum ne arată experiența, complicații grave sunt foarte și foarte rare, iar prin această chirurgie, nimeni nu a ajuns vreodată orb.

Cu toate acestea, după operație, unele simptome neplăcute pot apărea, precum fotofobia (sensibilitate la lumină) și lăcrimare abundentă a ochilor, ceea ce este o reacție normală, de regulă trece în primele 24 de ore, maxim te pot deranja până la 3 zile.

O altă întrebare ce des apare la pacienți este ce va fi dacă totuși chirurgia nu va avea nici un efect asupra vederii.

– Nimic, astfel de cazuri nu se pot întâmplă, în 95% de cazuri rezultatele sunt excelente iar pacienții sunt satisfăcuți, evident sunt situații în care cu ajutorul chirurgiei vedere nu se poate corecta până la 100%, însă acesta condiție de regulă privește persoanele cu dioptriile extrem de mari care sunt conștiente de rezultate înainte de operație.

De regulă un medic oftalmolog în funcție de dioptrii, îți poate spune cu aproximație gradul de îmbunătățire a vederii de după operație.

Iar spre final îți vom spulbera ultima frică care este și cea mai comună: precum că chirurgia laser este o metodă medicală apărută recent care necesită proba timpului.

Este important să știi că corecția cu laser a fost dezvoltată în anii ’80, iar prima operație în Statele Unite a fost realizată cu succes în 1987 (acum 25 de ani).

Efecte secundare ale chirurgiei refractive apar foarte rar și de obicei, sunt detectate și eliminate imediat după operație.

Totuși indiferent de decizia pe care o ai față de tratamentul laser a miopiei / hipermetropiei, te poți înregistra gratuit la seminarul nostru despre chirurgia laser unde vei afla toate subtilităţile intervenţiei și dacă această metodă este potrivită pentru tine.

Mai multe detalii – (022) 24-04-04

Și nu uita să te abonezi la pagina noastră de facebook ???? foarte curând revenim cu un reportaj video despre chirurgia laser.
Deci, fii cu ochii pe noi.

Clinica Oftalmologică MCI – Vezi lumea altfel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *