Shopping Cart

Program de lucru

Lu - Vi: 9:00 - 18:00 / Sa: 9:00 - 14:00

Str. Serghei Lazo 7

Chișinău, R.Moldova

(022) 24-04-04

Programare rapidă

Blefaroplastia – o soluţie modernă pentru un aspect mai tânăr.

Ridurile de sub ochi, pleoapele căzute și cearcănele sunt primele indicii ce de regulă trădează vârstă unei femei. Zona ochilor are cel mai mult de suferit odată cu trecerea timpului și atunci când îți dorești să obții un chip mai întinerit cea mai eficientă soluție este să acorzi atenție ochilor.

Astăzi industria frumuseții cunoaște o multitudine de soluții de întinerire a zonei de sub ochi prin chirurgia plastică sau cosmetologică.
Cea mai solicitată procedură și practic cea mai eficientă este blefaroplastia.

Blefaroplastia este o procedură care înlătură ușor și în siguranță excesul de piele de la nivelul ochilor, pungile de sub ochi și cearcănele.

Este important să cunoști că blefaroplastia poate fi făcută prin mai multe metode, în funcţie de gradul de afectare a țesutului conjunctiv și a vârstei.

Prin urmare astăzi se cunosc 3 tipui de blefaroplastie.

BLEFAROPLASTIA CU PLASMĂ – metoda neinvazivă care se face fără bisturiu, fără ac și fără durere.
Este o alternativă eficientă în înlăturarea cearcănelor cu o perioadă de recuperare foarte rapidă.
Însă această metodă este recomandată până la vârsta de 40 de ani, atunci când excesul de piele de la nivelul ochilor nu este foarte mare.

În cadrul Clinicii MCI, procedura de blefaroplastie cu plasma este realizată de către domnul doctor Radu Pitulea – medic dermato-cosmetolog din România.

BLEFAROPLASTIA CLASICĂ este o metodă de întinerire a ochilor mult mai spectaculoasă, care este capabilă să înlăture chiar și cele mai complicate cazuri de ptoză palpebrală.

Este o procedură chirurgicală eficientă prin care se corectează surplusul de piele, se poate remodela grăsimea de la nivelul orbitei și cearcănele de sub ochi.

Blefaroplastiei cu bisturiu cunoaşte 2 metode. Avem 2 pleoape și respectiv este blefaroplastia superioară care se face la nivelul pleoapei de sus și blefaroplastia inferioară care se face sub ochi.

CÂND SE RECOMANDĂ BLEFAROPLASTIA CLASICĂ?
Blefaroplastia cu bisturiu se indică de regulă la vârste mai înaintate, după 40 de ani, fiind o intervenţie atât estetică cât și funcțională, deoarece surplusul de piele poate să dea şi probleme funcţionale împiedicând o acuitate vizuală liberă.

CUM SE REALIZEAZĂ BLEFAROPLASTIA CU BISTURIU
Blefaroplastia clasică pentru pleoapa superioară presupune excizia surplusului de piele cu un bisturiu special și remodelarea grăsimii din această zonă. Procedura se efectuează cu anestezie locală, respectiv nu implică o durere și nu trebuie să îți fie frică.

BLEFAROPLASTIA PLEOAPEI INFERIOARE
La eliminarea cearcănelelor și a excesului de piele de sub ochi, procedura de blefaroplastie este mult mai minuțioasă, pentru că intervenția se face pe o altă structură. Aici inciziile se fac mult mai mici și se remodelează grăsimea pe interiorul pleoapei.

Ambele tipuri de chirurgie, presupun suturi mici cu fire foarte fine de culoarea pielii și pansament ce se menține până la 10- 14 zile.

CÂT DUREAZĂ PERIOADA DE RECUPERARE?
Pentru pleoapa superioară recuperarea durează în jur de 10 zile, imediat după ce se scot firele.
Recuperarea pentru pleoapa inferioară este mai îndelungată, edemul și vânătăile persistă până la 3-4 săptămâni.
Dar disconfortul nu este mare, în tot acest timp de recuperare îți poți continua activitățile zilnice obișnuite fără a te scoate mult prea tare în evidență.

O alternativă perfecta la procedura clasică și cu o recuperare mult mai ușoară este blefaroplastia transconjunctivală.

Blefaroplastia transconjunctivală – este o tehnică nouă de înlăturarea a surplusului de piele, a cadranelor de sub ochi, care nu lasă urme și cicatrici.

CÂND ESTE INDICATĂ BLEFAROPLASTIA TRANSCONJUNCTIVALĂ?

 • Atunci când sunt prezente hernii grase sub pielea pleoapei inferioare
 • Prezenţa ptozei, pleoapa inferioară este coborâtă şi arată inestetic
 • Pungi şi cearcăne sub ochi mult prea evidente cu ţesut în exces
 • CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE BLEFAROPLASTIA CLASICĂ ȘI CEA TRANSCONJUNCTIVALĂ?

  Blefaroplastia prin metoda transconjunctivală este mult mai eficientă, nu afectează țesutul de sub ochi și nu lasă urme.

  De ce? Pentru că incizia se face din interiorul pleoapei inferioare, fiind o tehnică mai blândă cu o recuperare rapidă, nu mai mult de 10 zile, în timp ce la metoda clasică – recuperarea completă durează în jur de 30 de zile.

 • În cadrul clinicii MCI blefaroplastia clasică și cea conjunctivală este realizată de cel mai solicitata medic plastician din țară.
 • Dr. Anatolie Taran – un medic plastician de renume care a reuşit să îşi transforme job-ul într-o adevărată pasiune. În spatele său are o experiență de peste 25 de ani în domeniul chirurgiei plastice și estetice şi mii de intervenţii de succes.

  Pentru mai multe detalii despre procedură sau o programare ne poți apela la numărul: (022) 24-04-04

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *