Lu - Vi: 9:00 - 18:00
Sâmbătă: 9:00 - 14:00

Str. Serghei Lazo 7

Chișinău, R.Moldova

(022) 24-04-04

Programare rapidă

Top 8 mituri și concepții greșite despre LASIK!

Corecția vederii cu laser aduce cele mai multe nelămuriri în rândul pacienților, unii sunt fermi convinși că lasik este cea mai sigură metodă de corecție a vederii și fără frică scapă de grija ochelarilor în timp ce alții mai au acele concepții greșite despre această chirurgie și preferă să stea în umbră și să urmărească rezultatele ei, cu o aspirație că poate vreodată vor face și ei Lasik.

Ei bine, acest articol va fi despre toate miturile și ideile greșite ce pun stăpânire pe dorințele noastre.

MITUL NR 1

Efectele pe termen lung ale chirurgiei refractive încă nu se cunosc.

De fapt, în realitate chirurgia refractivă are deja o istorie în spatele său, mai mult de 25 de ani se colectează date și studii despre această intervenţie. Sunt studii pe termen lung care deja au indicat atât stabilitatea dioptriilor de după operație cât și siguranța și eficacitatea intervenției.

MITUL NR 2

Doctorii nu își fac chirurgia cu laser pe ei personal și nici rudelor lor.

Ultimele datele au arătat că anume medicii își fac cel mai mult chirurgia de refracție comparativ cu alte domenii de activitate, în plus cei care deja sunt chirurgi refractivi se operează de 3 ori mai mult față de restul pacienților la nivel mondial. Și totuși te întrebi adesea de ce astăzi încă mai vedem mulți oftalmologi cu ochelari?

Răspunsul este simplu: nu toate afecțiunile din oftalmologie se pot rezolva cu laser sunt anumite criterii și condiții pe care trebuie să le întrunească un candidat pentru lasik. (poți citi mai multe despre restricțiile chirurgiei laser aici)

Și apoi, chiar dacă un medic are cea mai mică eroare în vederea sa, el deja este obligat să aibă o corecție deoarece pentru a munci are nevoie de o vedere perfectă în special chirurgii.

MITUL NR 3

Lasik crește predispoziția la haluri pe timp de noapte, față de corecția optică obișnuită.

Medicii oftalmologi internaționali afirmă precum că chirurgia refractivă modernă are un rol invers  de a trata astfel de fenomene apărute pe timp de noapte.

MITUL NR 4

Eficiența și siguranța operației Lasik pune semen de întrebări.

Există o istorie de zeci de ani de îmbunătățire a chirurgiei laser și mereu va continua acest proces atâta timp cât tehnologia avansează. Astăzi dispunem de cea mai sigură și eficientă dotare medical prin care putem face corecția lasik de maximă precizie și fără nici un risc.  Apropo chirurgia refractive este intervenția ce aduce cea mai mare satisfacție pacienților la nivel mondial din toate procedurile medicale existente, pentru că ce poate fi mai frumos decât bucuria de a vedea clar lumea.

MITUL NR 5

Lentilele de contact sunt cu mult mai sigure și inofensive față de Lasik.

Ultimele cercetări în domeniul oftalmologiei au indicat că purtarea zilnică a lentilelor de contact mai mult de 30 de ani consecutiv este mai puțin sigur decât operația Lasik, pe lângă toate se constată că pacienții operați cu lasik sunt mult mai satisfăcuți de vederea sa, fiind mult mai liberi cu o acuitate vizuală mai bună și fără riscuri de infecții oculare.

MITUL NR 6

Ochiul uscat este un simptom persistent după lasik.

Într-adevăr, în urma chirurgiei lasik sindromul ochiului uscat este foarte frecvent dar numai în perioada postoperatorie și nu permanență, maxim în 3-6 luni acest simptome dispare complet.

MITUL NR 7

Chirurgia cu laser te poate lăsa orb.

Operația de corectare a vederii se face numai pe suprafața ochiului, acţionează doar laserul fără a intra în contact direct cu ochiul și după cum ne arată experiența, complicații grave sunt foarte și foarte rare, iar prin această chirurgie, nimeni nu a ajuns vreodată orb.

MITUL NR 8

Chirurgia lasik te scapă pentru totdeauna de ochelari.

Cu siguranță vei scapă de ochelari și vei avea o vedere mult mai bună după chirurgia laser, dar trebuie să înțelegi că nici un medic oftalmolog nu poate să îți garanteze că odată cu vârsta nu vei suferi de alte afecțiuni oculare care înrăutățesc vederea.

Să presupunem cataracta pe care mulți o consideră ca o afecțiune, însă noi spunem că este o consecință normal a îmbătrânirii, este un proces de uzură a cristalinului nostru natural care în rezultat duce la opacifierea lui. Respectiv prin chirurgia laser nu te poți asigura de această problemă. De fapt nu există nici o soluție pentru a împiedică apariția cataractei ea ori apare fiind o predispoziție de circa 70% la persoanele de după 60 de ani ori ai norocul și te bucuri toată viaţa de o vedere clară.

Deci, acestea au fost principalele mituri  ce adesea le auzim de la pacienții noștri, dacă mai ai întrebări sau nedumeriri față de chirurgia laser te rugăm să ne scrii în comentarii și nu uita să pui un like acestui articol dacă îl accesezi de pe pagina de facebook și sigur dacă ți-a fost util. În cazul în care nu ți-a fost util, la fel ne poți scrie o team despre care ai vrea să afli mai multe 12. Vom fi bucuroși să îți răspundem în articolul următor.

Clinica Oftalmologică MCI – Vezi lumea altfel.    

Clinica MCI

Articole recente...

Cataracta

Avantajele Cristalinelor SIFI – Soluții avansate în chirurgia cataractei!  

În chirurgia cataractei, alegerea cristalinelor artificiale poate face o diferență semnificativă în rezultatele chirurgiei și în calitatea vederii pacienților. SIFI, liderul în industria oftalmologică, aduce cristaline artificiale de înaltă calitate și inovatoare, concepute pentru a oferi o vedere clară și ochi sănătoși după operație.

Citește mai mult »