Lu - Vi: 9:00 - 18:00
Sâmbătă: 9:00 - 14:00

Str. Serghei Lazo 7

Chișinău, R.Moldova

(022) 24-04-04

Programare rapidă

Retinopatia diabetică – o condamnare la orbire sau o consecință ce o poți evita?!

În cele mai frecvente cazuri atunci când unui pacient îi se pune diagnosticul diabet de zaharat printre primele întrebări puse medicului este ,, – Am să îmi pierd oare vederea? ” 

Anume această complicație este cea mai gravă în viziunea uni pacient, nu piciorul diabetic sau problemele cardiovasculare, dar anume pierderea vederi. Și este evident din moment ce vederea este cel mai important simț pentru un om.

În stadiile incipiente ale retinopatiei diabetice, pacienții pot să nu prezinte simptome evidente. Cu toate acestea, pe măsură ce boala progresează, pot apărea simptome precum vedere încețoșată, pete întunecate sau pierderea vederii periferice. De aceea, este esențial ca persoanele cu diabet să fie supuse unor examene oculare regulate și să monitorizeze cu atenție starea retinei.

Măsuri necesare în retinopatia diabetică

  1. Controlul nivelului de zahăr din sânge
  2. Examinări oftalmologice regulate
  3. Controlul tensiunii arteriale și a colesterolului
  4. 4. Tratamentul prompt
  5. 5. Educație și suport

Tratamentul retinopatiei la Clinica Oftalmologică MCI

Retinopatia diabetică înainte era percepută ca o condamnare la orbire,  acum însă, aceste urmări grave pot fi ușor prevenite datorită performanţei medicale.

Dl. Sergiu Andronic – Doctor în științe medicale, din cadrul Clinicii Oftalmologice MCI, are o soluție pentru acest diagnostic crunt – Fotocoagularea cu laser a retinei.

Datorită acestui tratament, zeci de pacienți au reușit să își păstreze vederea în pofida diabetului! Este important de menționat că tratamentele laser au o eficiență dovedită ce scade riscul de orbire considerabil.

Prin urmare, dacă ai diabet, nu trebuie să te alarmezi și să lași totul la voie. Ia atitudine și măsurile recomandate de medicul endocrinolog, menține valorile glicemiei în limitele normei, adoptă un mod de viață sănătos și consultă cu regularitate un medic oftalmolog.

Iar atunci când îți este indicat un tratament oftalmologic – Nu ezita! Alege clinica specializată cu medici calificaţi și echipamente performante, și acționează – pentru că vederea ta este cel mai de preţ simț cu care poți vedea frumusețea lumii!

Ai întrebări?

Clinica MCI

Articole recente...

Cataracta

Avantajele Cristalinelor SIFI – Soluții avansate în chirurgia cataractei!  

În chirurgia cataractei, alegerea cristalinelor artificiale poate face o diferență semnificativă în rezultatele chirurgiei și în calitatea vederii pacienților. SIFI, liderul în industria oftalmologică, aduce cristaline artificiale de înaltă calitate și inovatoare, concepute pentru a oferi o vedere clară și ochi sănătoși după operație.

Citește mai mult »