BLEFAROPLASTIA CU BISTURIU

Blefaroplastia pleoapelor este o intervenție ce capătă tot mai multă popularitate atât din motive medicale, cât și din motive estetice. Este o chirurgie puțin invazivă care elimină excesul de piele și a ţesutul gras de la nivelul pleoapelor.

Clinica MCI – utilizează cele mai avansate tehnologii microchirurgicale care permite ca intervenția să fie minim traumatizantă pentru țesuturi. Acest lucru împiedică cicatrizarea dură și permite un efect cosmetic mai bun, fără o perioadă foarte îndelungată de recuperare.

Când se indică blefaroplastia?

Atunci când la nivelul pleoapelor se observă un exces de țesut, pungi sub ochi și cearcăne foarte evidente, iar metoda cu laser nu poate garanta o remediere completă.

Blefaroplastia cunoaște mai multe metode chirurgicale și se aplică în dependență de severitatea semnelor de îmbătrânire, de excesul de piele și amplasarea cearcănelor.

Blefaroplastia cu bisturiu – este metoda clasică ce presupune tăierea țesutului excesiv cu bisturiul, este indicată persoanelor cu exces foarte mare de țesut.
Blefaroplastia noninvazivă – cu plasmă – nu presupune tăierea țesutului însă se indică doar în cazurile incipiente – atunci când nu este un exces foarte mare de piele.

Blefaroplastia transconjunctivală – este o metodă nouă prin care se înlătură pleoapa căzută și surplusul de grăsimi fără a lăsa urme şi cicatrici, este indicată pentru reducerea cearcănelor doar de la nivelul pleoapei inferioare.
Este nevoie de spitalizare?
Nu! Blefaroplastia este o intervenție minim invazivă, realizată sub anestezie locală ce nu necesită o condiție de spitalizare.

ÎNAINTE DE PROCEDURĂ:

  • Este indicată o examinare oftalmologică
  • De asemenea se recomandă evaluarea medicală a analizelor uzuale
  • Nu este indicată administrarea aspirinei sau a pastilelor antiinflamatorii

REZULTATELE BLEFAROPLASTIEI

Blefaroplastia oferă feței un aspect mult mai tânăr și mai odihnit. Aspectul devine mai expresiv și atractiv, însă simetria absolută nu poate fi garantată, deoarece o persoană are o asimetrie naturală.

PERIOADA POSTOPERATORIE

În primele 14 zile se poate observa o umflarea ușoară a țesuturilor – aici este foarte important ca să respectați cu precauție toate indicațiile medicului chirurg.
De regulă, suturile sunt îndepărtate timp de 3-5 zile după operație, iar în prima zi a chirurgiei veți purta o ocluzie de protecție care va acoperi linia suturii.
După 7 zile, deja puteți folosi machiajul. Ochelarii de soare vă vor proteja perfect nu numai de razele ultravioletele, dar și de ochi lumii, deci vă recomandăm să îi purtați în primele 7 – 14 zile.

RECOMANDĂRI

  • Utilizați doar medicamentele indicate de medicul chirurg
  • Pentru a reduce edemul și riscul de apariție a echimozelor puteți folosi comprese reci
  • Folosiți picăturile oftalmologice numai la indicație
  • Reveniţi la activitățile fizice sporite doar după 10 – 14 zile
  • Contactați medicul chirurg la orice complicație apărută

Echipa medicală

Anatolie Tran

Medic Chirurg - Plastician

Radu Pitulea

Medic dermatolog

Clinica Oftalmologică MCI – adună la un loc cei mai buni specialiști în dermatologie și chirurgie plastică, astfel îl avem în echipă pe cel mai renumit medic chirurg plastician din R.Moldova Dr.Taran Anatolie și cel mai renumit cosmetician din România Dr. Radu Pitulea.

Noutăți medicale, oferte promoționale, reduceri și concursuri….sunt doar o parte din motivele pentru care merită să ne urmărești pagina noastră de facebook.

Ce spun pacienții despre noi

Un personal foarte amabil, specialisti calificați si totul la preturi rezonabile!!! Va dorim succese!!!
Irina Constantin
Misterul momentelor tămăduitoare nici odată nu le voi uita. Mulțumesc pentru măestria medicului oftalmolog Angela Corduneanu!!!!! Baftă și mulți, mulți ani plini de sănătate!!!!!!! Mulțumeeeeeeesc!!!!
Maria Cirlig
Ambianta placuta, specialisti calificati, preturi accesibile!
Andrei Heisenberg
Vreau sa multumesc din suflet colectivului MCI pentru atmosfera placuta si serviciile acordate si Va doresc in viitor prosperitate si succes. Sunteti N 1 !!!
Diana Tutunaru