Diagnostic oftalmologic

Durei de cap, ochi iritați și roșii, vedere în ceaţă – sunt doar unele semne pentru care trebuie neapărat să te adresezi la un medic oftalmolog, pe lângă vizitele de rutină – pentru că prevenția este cel mai bun mod de a-ți păstra sănătatea.

În cazul în care îți petreci mai mult de 5 ore zilnic în fața calculatorului, sau dacă ai un job într-un mediu dăunător pentru sănătatea ochilor tăi – vizita anuală la medicul oftalmolog trebuie să fie în primul plan.

Ce include consultația oftalmologică primară ?

Consultația dvs. va începe cu o examinare complexă a ochiului, care include consultația medicului specialist și un șir de investigații oftalmologice la cele mai moderne echipamente, unele dintre ele unice în țară.

Datele obținute vor fi analizate de către cei mai buni medici din domeniul oftalmologiei. Ei vor evolua minuțios modificările apărute la nivel ocular, și vor analiza istoricul dvs., astfel încât să nu le scape nici un detaliu.

În Clinica Oftalmologică MCI pentru investigația fiecărui pacient se alocă în jur de 40 – 60 minute, iar examinările se fac la cea mai performantă aparatură de diagnostic din țară la cele mai mici prețuri.

O examinare oftalmologică primară include:

 • Corecția optică aeriană simplă
 • Examinarea acuității vizuale
 • Autorefractometria
 • Keratometria
 • Examinarea acuității vizuale
 • Lensmetru (verificarea ochelarilor vechi)

Ce presupune examinarea desfășurată ?

Îți cunoaștem bine temerile, și atunci când este momentul să faci o vizită unui medic oftalmolog de multe ori încerci să o amâni pentru alte priorități de moment. Însă află că o examinare oftalmologică în clinica MCI este un proces destul de simplu, fără dureri, noninvazivă și confortabil pentru pacient, din moment ce utilizăm cea mai performantă tehnologie de diagnostic la nivel mondial.

Deci, ce presupune examinarea oftalmologică desfășurată și cine are nevoie de ea?

De regulă o examinare desfășurată se indică pacienților odată la 1 – 2 ani, sau celor care prezintă o afecțiune oftalmologică specific, din moment ce o examinare oftalmologică primară se recomandă doar ca o măsură de prevenție celor ce nu întâmpină deficiențe de vedere.

Ce investigații se includ în examinarea oftalmologică desfășurată?

 • Consultația medicului oftalmolog: este etapa inițială în care medical oftalmolog – analizează istoricului medical al pacientului și predispoziția genetică.
 • Examinarea acuității vizuale: presupune identificarea capacității de a vedea un obiect de la o distanţă specifică.
 • Corecția optică a vederii: se stabilește o corecție de vedere optima pentru a obține o vedere calară atât de la distanță cât și de aproape, bineînțeles în momentul în care pacientul are nevoie de o corecție.
 • Tonometria: această investigație măsoară prezența presiunii crescute din interiorul ochiului, fiind un factor de risc pentru pacienții cu glaucom. În unele cazuri rezultatele unei tonometrii pot fi influențate de grosimea corneei de aici și vine necesitatea pahimetriei corneene – care va măsura grosimea corneei – ceea ce îi va permite medicului oftalmolog să interpreteze cu precizie presiunea oculară.
 • Autorefractometria: este o examinarea computerizată, pentru screening vizual la adulţi, în cazul viciilor de refracție.
 • Oftalmoscopia: în timpul acestei examinări, medicul evaluează starea nervului optic cu ajutorul unui microscop special, dacă este cazul se mai poate utiliza o cameră foto specifică pentru fotografierea corneei, fiind necesară pentru comparație.
 • Biomicroscopia: presupune examinarea polului anterior al globului ocular (pleoape, conjunctivă, cornee, scleră, cameră anterioară, cristalin), astfel se poate identifica: conjunctivita virală, bacterială sau infecţioasă, afecţiuni ale retinei sau ale nervului optic;
 • Keratometria: este o metodă de diagnostic care permite medical oftalmolog să măsoare curbura corneei.

Screening oftalmologic pentru copii

Primii ani de viață sunt cei mai importanți pentru micuţul tău și fiecare părinte cunoaşte importanța examinărilor medicale de precizie, mai cu seamă în domeniul oftalmologic, atunci când aproape peste 80% din afecțiuni oculare pot fi tratate cu succes până la vârsta de 7 – 8 anișori.

Deci, e de datoria unui părinte să se asigure în profesionalismul medicului oftalmolog și în dotarea clinicii la care apelează, pentru că numai o examinare minuţioasă poate să asigure un tratament de succes.

Noi, folosim cea mai modernă tehnologie de screening oftalmologic pentru copii PLUSOPTIX, care poate fi făcută de la 6 luni, și ajută medicul oftalmolog să depisteze precoce prezența unor vicii de refracții.

Plusoptix – este un autorefractometru pediatric pentru examinarea afecțiunilor oculare la copii de la vârsta de 6 luni. Este o testarea foarte ușoară, rapidă, fară picături pentru dilatare pupilei și o investigație interactivă, fiind un prieten bun al micuților.

AVANTAJELE INVESTIGAȚIEI:

 • Determinarea precoce a deficienţelor vizuale
 • Detectează riscul de dezvoltare a ambliopiei
 • Permite diagnosticul precoce al strabismului
 • Evidenţiază tulburările vitreene
 • Permite monitorizarea copiilor cu nistagmus
 • Detectează anizocoria, prin măsurarea pupilei la ambii ochi, simultan
 • Timp scurt de examinare
 • Investigația este confortabilă
 • Măsurătoare rapidă, precisă şi noninvazivă

Echipa oftalmologică

Sergiu Andronic

Medic Oftalmolog

Nina Turculet

Medic oftalmolog

Andoniev Iulia

Medic oftalmolog

Clinica Oftalmologică MCI – adună la un loc cei mai buni specialiști în oftalmologie pentru copii și adulți din Republica Moldova, care sunt sprijiniți de cea mai nouă tehnologie existentă atât în domeniul chirurgical cât și diagnostic.

Ce spun pacienții despre noi

Un personal foarte amabil, specialisti calificați si totul la preturi rezonabile!!! Va dorim succese!!!
Irina Constantin
Misterul momentelor tămăduitoare nici odată nu le voi uita. Mulțumesc pentru măestria medicului oftalmolog Angela Corduneanu!!!!! Baftă și mulți, mulți ani plini de sănătate!!!!!!! Mulțumeeeeeeesc!!!!
Maria Cirlig
Ambianta placuta, specialisti calificati, preturi accesibile!
Andrei Heisenberg
Vreau sa multumesc din suflet colectivului MCI pentru atmosfera placuta si serviciile acordate si Va doresc in viitor prosperitate si succes. Sunteti N 1 !!!
Diana Tutunaru