PEELINGUL CHIMIC

Peelingul chimic este o procedură noninvazivă, ce ajută la îndepărtarea straturilor de celule moarte de la suprafața pielii cu alte cuvinte la exfolierea pielii și stimularea producerii de celule noi (regenerare celulară).
Procedura îmbunătățește aspectului pielii.
Tratamentul este nedureros și poate fi aplicat în măsură egală atât pentru femei cât și pentru bărbați.

INDICAȚII

 • Acneea în special acneea retențională
 • Cicatricile post acnee
 • Petele maronii cauzate de expunerea excesivă la soare
 • Tenul îmbătrânit premature cu aspect neuniform
 • Rejuvenarea facială
 • Estomparea ridurilor fine

Cum alegi cel mai eficient tip de peeling?

Alegerea tipului de peeling și a substanței folosite se face numai în urma unei examinări dermatologice și este individual pentru fiecare ten, în dependență de tipul de piele, dacă persoana are o afecțiune și desigur de propriile dorințele.

Există 3 tipuri de peelinguri:

 • Peelingul superficial – acționează la nivelul stratului superior (epiderm) ce se face cu acid glicolic, lactic, citric, salicilic sau malic.
 • Peelingul de tip mediu – acționează la nivelul întregului epiderm și al dermului superior se realizează cu acid tricloracetic sau fenol.
 • Peelingul profund – acționează de la nivelul epidermului până la dermul profund.

Cum se realizează procedura?

Înainte de începerea peelingului, tenul se degresează cu ajutorul unei soluții de curățare, pentru a îndepărta grăsimile naturale de la suprafața pielii.

Apoi, se aplică o substanță acidă (acid glicolic, acid salicilic, acid lactic, acid tricloracetic etc.) pentru 2-5 minute, care ulterior se îndepărtează cu o soluție de neutralizare.

În dependență de profunzimea peelingului ales (superficial, mediu sau profund), procesul de exfoliere poate dura de la câteva zile până la aproximativ două săptămâni.

După procedură
În urma procedurii se recomandă utilizarea în mod constant a unei creme de fotoprotecție cu factor SPF minimum 30 și o cremă cu rol hidratant și antiinflamator. În prima lună post peeling, se evită expunerea la soare, iar ședințele la solar sunt interzise.

EFECTE

 • Ridurile fine se diminuează
 • Petele maronii se estompează sau dispar în totalitate
 • Cicatricile se diminuează
 • Porii se reduc în dimensiuni și textura pielii se îmbunătățește

În dependență de tipul peelingului, rezultatele pot fi vizibile chiar de la prima ședință.

Numeroase studii de specialitate au demonstrat de-a lungul timpului că atât petele pigmentare (maronii) cauzate de expunerea excesivă la soare, cât și cicatricile post acnee (prezente în circa 95% din cazuri) au un impact negativ semnificativ asupra calității vieții pacienților, prezența lor fiind asociată cu stimă de sine scăzută, cu depresie sau chiar cu izolare socială.

Prin urmare, efectuarea peelingului chimic reprezintă o alegere optimă de tratament pentru aceste afecțiuni, contribuind în același timp la îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Echipa medicală

Radu Pitulea

Medic dermatolog

Anatolie Tran

Medic Chirurg - Plastician

Clinica Oftalmologică MCI – adună la un loc cei mai buni specialiști în dermatologie și chirurgie plastică, astfel îl avem în echipă pe cel mai renumit medic chirurg plastician din R.Moldova Dr.Taran Anatolie și cel mai renumit cosmetician din România Dr. Radu Pitulea

Noutăți medicale, oferte promoționale, reduceri și concursuri….sunt doar o parte din motivele pentru care merită să ne urmărești pagina noastră de facebook.

Ce spun pacienții despre noi

Un personal foarte amabil, specialisti calificați si totul la preturi rezonabile!!! Va dorim succese!!!
Irina Constantin
Misterul momentelor tămăduitoare nici odată nu le voi uita. Mulțumesc pentru măestria medicului oftalmolog Angela Corduneanu!!!!! Baftă și mulți, mulți ani plini de sănătate!!!!!!! Mulțumeeeeeeesc!!!!
Maria Cirlig
Ambianta placuta, specialisti calificati, preturi accesibile!
Andrei Heisenberg
Vreau sa multumesc din suflet colectivului MCI pentru atmosfera placuta si serviciile acordate si Va doresc in viitor prosperitate si succes. Sunteti N 1 !!!
Diana Tutunaru