Ce este ambliopiea?

Ambliopia sau ochiul leneș – o afecțiune ce apare în copilărie, atunci când la copil se formează vederea binoculară.

Ce se întâmplă?

În mod normal creierul primește informaţii despre mediu de la ambii ochi, în cazul în care este o diferență adică un ochi vede o imagine mai neclară, atunci este în prioritate informația de la ochiul cel sănătos astfel se omite efortul ochiului cu deficienţă , anume în acest mod ochişorul copilului în timp devine leneș.

Cum acționăm?

Este simplu – mai întâi de toate este important să nu omiteți examinările oftalmologice din primii ani de dezvoltare pentru a putea depista evoluţia cât mai precoce.

Apoi în mod normal – funcţia medicului este să stimuleze activitatea ochiului leneș.

Tratamentul cel mai eficient pentru corecția ambliopiei este tratamentul care se face cu ajutorul ocluzorului.

Cel mai important aspect în tratamentul ambliopiei constă anume în diagnostic, cu cât mai devreme un părite se adresează medicului oftalmolog cu atât mai mari sunt șansele ca în viitor copilul să nu aibă nici un viciu de refracție.

Important! După vârsta de 8 – 10 anișori, atunci când sistemul vizual este maturizat, ambliopia nu se mai poate trata, din păcate.

Echipa medicală

Iulia Andonev

Medic Oftalmolog

Ala Padca

Medic Oftalmolog

Nina Turculeț

Medic Oftalmolog

Clinica Oftalmologică MCI – adună la un loc cei mai buni specialiști în oftalmologie pentru copii și adulți din Republica Moldova, care sunt sprijiniți de cea mai nouă tehnologie existent atât în domeniul chirurgical cât și diagnostic.

Ce spun pacienții despre noi?

Un personal foarte amabil, specialisti calificați si totul la preturi rezonabile!!! Va dorim succese!!!
Irina Constantin
Misterul momentelor tămăduitoare nici odată nu le voi uita. Mulțumesc pentru măestria medicului oftalmolog Angela Corduneanu!!!!! Baftă și mulți, mulți ani plini de sănătate!!!!!!! Mulțumeeeeeeesc!!!!
Maria Cirlig
Ambianta placuta, specialisti calificati, preturi accesibile!
Andrei Heisenberg
Vreau sa multumesc din suflet colectivului MCI pentru atmosfera placuta si serviciile acordate si Va doresc in viitor prosperitate si succes. Sunteti N 1 !!!
Diana Tutunaru