Miopia la copii

Deci, știm cu toții că miopia este o deficiență a vederii foarte frecventă ce afectează vederea de la distanță, iar incidența la copii este în continuă creștere sub influența mai multor factori.

Astăzi copii petrec în medie 5-7 ore în fața televizorului, calculatorului sau a telefonului mobil – anume acest factor la momentul actual este decisiv în dezvoltarea vederii fiind cauza principal a miopiei.

Ficare părinte trebuie să supravegheze timpul petrecut la calculator a copilului, recomandat este 1-2 ore.

Cauze

Apariţia miopiei la copii de cele mai multe ori este condiționată de predispoziția genetică, circa 85% din părinţii miopi au, de asemenea și copii cu miopie.

De regulă primele semne apar la vârsta preșcolară sau în clasele primare – de aici și vine importanța consultului oftalmologic.

O altă cauză secundară este influența mediului asupra muşchilor globului ocular – suprasolicitarea în continuă a vederii de aproape – calculator, jocuri mobile, tv – utilizarea mai mult de 2 ore pe zi în special în perioada de creștere a ochiului.

Simptome și diagnostic

Principalul semn al miopiei este incapacitatea de a focaliza imaginea la distanță însă de aproape vederea este bună, la copii părinţii pot observa atunci când copilul încercă tot mai des să apropie obiectele pentru a le vedea, însă verificarea de rutină la oftalmolog este obligatorie pentru că un copil mic nu poate înțelege diferenţa într-o vedere bună sau rea.

Acum miopia la copii este ușor de identificat datorită tehnologiei moderne din cadrul MedClinca Iternațional (MCI) diagnosticul se face repede și sigur printr-un dispozitiv modern de măsurare a dioptriilor PlusOptx, fiind un prieten interactiv pentru copil.

Noi, folosim ceam mai modernă tehnologie de screening oftalmologic pentru copii PLUSOPTIX, care poate fi făcută de la 6 luni, și ajută medicul oftalmolog să depisteze precoce prezenta unor vicii de refracții.

Screeningul cu dispozitivul PlusOptix

Plusoptix – este un autorefractometru pediatric pentru examinarea afecțiunilor oculare la copii de la vârsta de 6 luni. Este o testarea foarte ușoară, rapidă, fară picături pentru dilatare pupilei și o investigație interactivă, fiind un prieten bun al micuților.

AVANTAJELE INVESTIGAȚIEI:

  • Determinarea precoce a deficienţelor vizuale
  • Detectează riscul de dezvoltare a ambliopiei
  • Permite diagnosticul precoce al strabismului
  • Evidenţiază tulburările vitreene
  • Permite monitorizarea copiilor cu nistagmus
  • Detectează anizocoria, prin măsurarea pupilei la ambii ochi, simultan
  • Timp scurt de examinare
  • Investigația este confortabilă
  • Măsurătoare rapidă, precisă şi noninvazivă

Tratamentul miopiei

Din păcate la momentul actual în lume nu există o metoda de tartare definitivă a miopieie la copii singura soluție fiind corecția optică, fie cu ajutorul lenetilelor de contact de zi / de noapte sau cu ajutorul ochelarilor.

Tratamentul chirurgical al miopiei este indicat doar adulților ce se face cu laser și poate corecta până la 10 dioptrii.

Știm bine că fiecare părinte dorește tot ce e mai bun pentru copilul său prin urmare este important să îi păstrăm vederea din copilărie.

Echipa oftalmologică

Nina Turculet

Medic oftalmolog

Sergiu Andronic

Medic Oftalmolog

Ala Padca

Medic oftalmolog

Clinica Oftalmologică MCI – adună la un loc cei mai buni specialiști în oftalmologie pentru copii și adulți din Republica Moldova, care sunt sprijiniți de cea mai nouă tehnologie existent atât în domeniul chirurgical cât și diagnostic.

Noutăți medicale, oferte promoționale, reduceri și concursuri….sunt doar o parte din motivele pentru care merită să ne urmărești pagina noastră de facebook.

Ce spun pacienții despre noi

Un personal foarte amabil, specialisti calificați si totul la preturi rezonabile!!! Va dorim succese!!!
Irina Constantin
Misterul momentelor tămăduitoare nici odată nu le voi uita. Mulțumesc pentru măestria medicului oftalmolog Angela Corduneanu!!!!! Baftă și mulți, mulți ani plini de sănătate!!!!!!! Mulțumeeeeeeesc!!!!
Maria Cirlig
Ambianta placuta, specialisti calificati, preturi accesibile!
Andrei Heisenberg
Vreau sa multumesc din suflet colectivului MCI pentru atmosfera placuta si serviciile acordate si Va doresc in viitor prosperitate si succes. Sunteti N 1 !!!
Diana Tutunaru